Tietoa ja taitoa yrittäjyyteen -hanke

Hankkeen tavoitteena on  lisätä nuorten tietoisuutta yrittäjyydestä sekä tuoda tunnetuksi oman kotipaikkakunnan yrityksiä ja erilaisia ammatteja.

Hankkeen aikana kehitetään kummiyritystoimintaa koulujen ja yritysten välillä. Kehitettään TET-harjoittelusysteemi, jossa oppilaille tehdään tunnetuksi eri yrityksiä ja ammatteja omalla paikkakunnalla, innostetaan nuoria hakeutumaan vähän tuntemattomammillekin aloille. Tavoitteena on, että poismuutto vähenee ja nuoret pystyvät työllistymään tai perustamaan yrityksen omalla kotipaikkakunnalla. Tällä myös ehkäistään nuorten syrjäytymistä.

Yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille järjestetään yrityskursseja/leirejä viikonloppileireinä. Koulutuksissa nuori saa riittävät valmiudet perustaa oma yritys.  

Hankeessa on mukana Oulujärvi Leaderin toiminta-alueella toimivat 4H-yhdistykset; Kajaani, Paltamo, Puolanka ja Vaala

Hanketta hallinnoi Kajaanin 4H-yhdistys. Hankkeen projektipäällikkönä ja pääasiallisena toteuttajana toimii Kajaanin, Paltamon ja Puolangan alueilla Kajaanin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Peittola.  Vaalan alueella toteuttajana Vaalan toiminnanjohtaja Anita Karjalainen. 

Hankkeen kesto 1.6.2016-31.5.2019