Taimiteko

Yhdistyksemme on mukana 4H:n Taimiteko-toimintamallissa myös kesällä 2024. Taimiteossa istutetaan Suomeen uutta metsää ja samalla työllistetään nuoria. Nyt etsimme toiminta-alueeltamme kesätöitä kaipaavia nuoria, pääasiallisesti yhdeksäsluokkalaisia. Haemme myös täysi-ikäistä nuorta/aikuista työnjohtotehtäviin (neuvonta- ja valvontatyöt) samalle Taimiteko-alueelle.

Taimien istuttaminen tapahtuu viikolla 24 . Nuoret koulutetaan taimien istuttamiseen ja he saavat tästä työstä 0.40 euroa per istutettu taimi. Työ sisältää istuttamisen lisäksi siis osallistumisen koulutukseen, taimien siirron ja kastelun kohteella, omavalvontaraportin täytön ja jälkien siivouksen. Nuoret solmivat työsopimuksen yhdistyksemme kanssa. He saavat istuttamiseen tarvittavat välineet (pottiputki, istutusvakka, hanskat) sekä ohjeistukset yhdistyksestä.

Haluatko siis olla mukana torjumassa ilmastonmuutosta istuttamalla uutta hiilinielua ja samalla ansaita omaa rahaa? 

Jos vastasit kyllä,  täytä taimitekohakemus viimeistään 10.3.2024 tästä: kajaani.4h.fi/nuoret/taimiteko/hakemus-taimitekoon 

Lisätietoja voit kysyä johanna.huovinen@4h.fi

Huomioi tämä!
Istutuskohde sijaitsee Kajaanin ja Sonkajärven rajalla lähellä viitostietä noin 40km Kajaanista. Lähtökohtaisesti kohteeseen kuljetaan omilla kyydeillä, muutamalle järjestyy kyyti 4H:n puolesta.

Järjestämme haastattelut viikkojen 12 ja 13 aikana.

Lue lisää Taimiteosta, sivuilla myös istuttamassa olleiden nuorten kokemuksia: https://www.taimiteko.fi/