Kajaanin Sirkuskerho vuoden kerhokilpailun voittaja

23.1.2023

Vuoden 4H-kerho tulee Kajaanista – Sirkuskerho kannustaa lapsia liikkumaan

Vuoden 4H-kerho -kilpailuun 2022 osallistuttiin monipuolisella ja laadukkaalla kerhotoiminnalla ympäri Suomen. Kymmenen finalistin joukosta tuomariston valitsemaksi voittajaksi nousi Sirkuskerho, joka toimii Kajaanin 4H-yhdistyksessä. Toiseksi kilpailussa sijoittui Maatilakerho Leppävesi Laukaan 4H-yhdistyksestä ja kolmannelle sijalle ylsi Kankaan Tilan eläinkerho Pielisen 4H-yhdistyksestä. Yleisön suosikiksi nousi Tyttöjen liikunta- ja eräkerho Kälviältä.

Kajaanin 4H-yhdistyksessä toimiva Sirkuskerho kannustaa lapsia liikkumaan taitotasosta riippumatta. Sirkuskerhossa opetellaan monipuolisesti ja turvallisuutta noudattaen sirkuksen eri lajeja, kuten lattia-, pari- ja ryhmäakrobatiaa, jongleerausta eri välineillä, hulavannetemppuja, tasapainoilua, voimaa sekä notkeutta.

”Olipa opeteltava temppu miten helppo tai haastava tahansa, ohjaajat sekä kerholaiset ovat aina valmiita kannustamaan toisiaan. Meillä on ihana kerho, minne lapset tulevat innoissaan ja kehitys lapsilla on huikeaa. Tuntuu tosi hienolta saada tällaista tunnustusta”, iloitsee toiminnanohjaaja Miia Rantala Kajaanin 4H-yhdistyksestä.

Lapsia ja nuoria on hyvä kannustaa matalalla kynnyksellä liikkumaan.

”Sirkuskerho on hyvä esimerkki toiminnasta, jossa lapsella on mahdollisuus liikkua ja harrastaa matalalla kynnyksellä ilman asetelmaa kilpailemisesta”, kertoo 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.


Vuoden 4H-kerhon valitsi raati, johon kuului 4H-säätiön hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenien edustajana kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja 4H-säätiön asiamies Tomi Alakoski. Valitsijaraatiin kuuluvat myös yliopistolehtori Arja Kaasinen Helsingin yliopistosta ja viime vuoden 4H-kerhokilpailun voittajakerhon, Pihtiputaan 4H-yhdistyksen Heppakerhon kerhonohjaajat Miia ja Miina Tavaststjerna.

Arviointikriteereitä olivat muun muassa kerhon kokoontumiset, osallistujamäärät, TOP-tehtäväpankin hyödyntäminen, uusien taitojen oppiminen sekä kerhon viestintä ja yhteistyö eri tahojen kanssa.

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Palkinnot rahoittaa 4H-säätiö Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Palkitseminen tapahtuu Helsingissä Säätytalolla 14.2.2023.


Lähde: 4h.fi