Kajaanin 4H-yhdistyksen kerhokausi käynnistyy 7.9.2020

1.9.2020

Kerhot on tarkoitettu 6-12-vuotiaille tytöille ja pojille. Kerhokausi alkaa maanantain suositulla Kättö Areenan Liikuntakerholla sekä Soidinsuon koululla uutena kerhona aloittavalla Kädentaitajat kepparikerholla, jossa mm valmistetaan omat keppihevoset. Uutena kerhona aloittaa tiistaina Kuurnan nuorisotalolla Lasten tanssikerho, missä pääsee tutustumaan eri tanssityyleihin leikin ja tanssin kautta. Muita kerhoja ovat Puuhakerhot Kuurnan nuorisotalolla tiistaina sekä Nupalla torstaina, Piirustuskerho Teppanan koululla tiistaisin ja Sirkuskerho Hauholan vanhassa salissa keskiviikkoisin sekä Safkasankarit kokkikerho Lehtikankaan koululla torstaisin.

Kerhoihin on sähköinen ilmoittautuminen jonka löydät täältä. Kerhokalenterin löydät täältä.

Koronavirusepidemia jatkuu edelleen Suomessa ja maailmalla, joka tuo omat haasteensa toimintoihin. Jos koronatilanne meillä Kajaanissa pahenee, niin kerhotoimintamme jatkuu etäkerhotoimintana.

Nuorisojärjestönä meillä on merkittävä rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamisessa ja sitä kautta syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä. Poikkeusolosuhteissa on vaarana, että lasten ja nuorten eriarvoistuminen lisääntyy ja syrjäytymisriski kasvaa. Tilanteen pitkittyessä on todella tärkeää tehdä kaikki mahdollinen, että lasten ja nuorten elämä sujuisi mahdollisimman normaalisti ja että heillä olisi mahdollisuus ryhmässä toimimiseen ja laadukkaaseen ohjaukseen myös vapaa-aikana. Noudatamme 4H-toiminnassa samoja käytäntöjä kuin yhteiskunnassa yleisesti. Hyvänä vertailukohtana toiminnallemme ovat koulut, jotka ovat avanneet ovensa elokuussa lapsille. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että 4H:ssa kerhotoiminta ja muut toiminnot käynnistyvät tässä vaiheessa mahdollisimman normaalisti, voimassaolevat valtakunnalliset ja paikalliset rajoitukset ja suositukset huomioon ottaen. Ensisijaisesti toiminnassa noudatetaan oman kunnan ohjeistuksia mitä tulee esimerkiksi ryhmäkokoihin, tilojen käyttöön sekä turvallisuuteen ja hygieniaan.